Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Höpötys

°°°

Ohjeistus

Pelattavan hahmon nimi ja roolauksen alkaessa oleva muoto, sekä pelaaja merkitään Nimi-kenttään näin:

Hahmo - Muoto // Pelaaja

Roolaus tapahtuu viestikenttään ja pelausaikamuoto on imperfekti.

Puhe merkitään lainausmerkkien väliin.

Ajatukset kirjoitetaan normaalina tekstinä.

Pelistä ulkopuolinen, pelaajan puhe kirjoitetaan // -merkinnän taakse.

°°°

Päivitä sivu

The game  1  2  3  4  5  6  7  > >>  [ Kirjoita ]

Nimi: Hati - ihminen //Shimaze

09.03.2018 00:50
Kuten olin pelännytkin, Šanja ei tosiaan luovuttanut. “No hyvä on, ole sitten siinä” hän totesi ennen kuin tunki minun ja seinän väliin makuulle. Kaiken järjen mukaan olisi kannattanut säästää itseään ja luovuttaa viimeistään siinä vaiheessa. En kuitenkaan voinut hävitä tätä tahtojen taistoa.
Tunsin hyvin lyhyen ajan päästä välitöntä katumusta itsepäisyyttäni kohtaan. En todellakaan voinut sietää sitä, miten paljon koskimme toisiimme ja kuinka toisen lämpö paahtoi päälleni. Tuntemuksen täytyi lukeutua yksiin inhottavimmista joita olin kokenut. Ei helpottanut lainkaan, että olin jo valmiiksi suuttunut hänelle. Sitäkin suuremmalla syyllä en voinut hävitä.

Ikuisuudelta tuntuneen hetken jälkeen jouduin toteamaan, ettei Šanja ollut edelleenkään luovuttanut. Tunsin hänen pienimmätkin liikkeensä, ja olin jo aika varma että olin yltäpäältä hiessä lämmöstä ja ahdistuksesta. Sykkeeni oli taivaissa, ja meinasin pyörtyä sillä olin pidättänyt hengitystäni. Tunne oli sanoinkuvailemattoman sietämätön, enkä kestänyt enää sekuntiakaan. Olin tietysti itse tehnyt tilanteesta tuplasti pahemman, mutta ei sellaista sopinut itselleen sanoa. Ihailin salaa Šanjan päättäväisyyttä ja tunnustin lopulta tappion. Todellisuudessa olin kestänyt siinä ehkä vain muutaman minuutin.
Nousin ylös vähin äänin sanomatta mitään, kävelin ovelle ja siitä suoraan ulos. En edes katsonut Šanjaa lähtiessäni, en halunnut minkäänlaisia muistutusta häviöstäni. Ärsytti luovuttaa sillä lailla, mutta nyt ei tosiaan mahtanut mitään.
Olipa yksi pettymyksien päivä, vaikka paljon olin tietysti saavuttanutkin. Hitaasti laahustin vailla päämäärää jonnekin muualle murjottamaan puistattavan tunteen haihtuessa hiljalleen iholtani.

Nimi: Šanja - Ihminen // Laviini

08.03.2018 10:58
Saatoin aistia tunnelmasta, että letkautukseni lellipennusta taisi kirvellä Hatin ihon alla. Sain taas tyydytystä tästä sen verran, ettei oloni ollut enää aivan yhtä turhautunut, kuin aiemmin. Nautin siitä, ettei tässä pelissä ollut selkeää voittajaa. Jos olisin itse ollut ylivoimainen toiseen nähden, olisi peli käynyt äkkiä tylsäksi. Jos taas olisin ollut koko ajan alakynnessä, en olisi jatkanut koko touhua ollenkaan, koska häviäminen ei kuulunut minulle, enkä sietänyt muiden ylivertaisuutta itseeni nähden. EIkä minun juuri ikinä tarvinnutkaan. Vaikkei sillä aina mitään saavuttanutkaan.

Yllätyksekseni Hati ei siirtynyt painostuksestani huolimatta ja jouduin jarruttamaan vähän. Tai ei se oikeastaan ollut yllätys, mutta olin laskenut hieman sen varaan, että Hatia kiinostaisi yhtä vähän kuin minua nukkua vieretysten täysin liimautuneina toisiimme. Sitä paitsi hetken oli näyttänyt siltä, että mies antaisi periksi, kunnes päätti muuta.
“En todellakaan mee”, kuului äkäinen vastaus, josta paistoi Hatin vihaisuus ja loukkaantuminen. Yritin kaikin voimin pidätellä voitonriemuista virnettäni, jonka toisen äänensävy oli nostaa pintaan. Onnekseni onnistuin siinä, enkä menettänyt uskottavuuttani tämänhetkisessä kiistassamme.
“Sä saatoit olla täällä ensin, mut mä olin tässä eka”, mies jatkoi. Meno alkoi käydä todella lapselliseksi, joten en jaksanut jatkaa jankkaamista, kuin mikäkin esikouluikäinen. Päätin jatkaa fyysisen painostuksen linjalla tietäen, että se saattaisi käydä itsellenikin hyvin epämiellyttäväksi.
"No hyvä on, ole sitten siinä", sanoin ilman erityisempää sävyä. Sitten keikautin itseni kevyesti kyljelleni ja tunkeuduin Hatin ja seinän väliin laverilla, mikäli mies ei poistunut alta. Jos Hati jäi niille sijoilleen, olin tuossa aivan kiinni, kasvot seinään päin kääntyneenä ja purin hammasta epämukavuudestani johtuen. Toisen ihon lämpö oikein hohkasi selkääni, mikä sai minut rypistämään silmänikin kiinni. Lämpö olisi ollut viileässä mökissä oikein miellyttävää, ellen olisi joutunut makaamaan hänen vieressään. Hengitykseni oli hyvin pinnallista ja toivoin todella, että toinen näkisi parhaaksi siirtyä pois, koska en todellakaan itsekään aikonut liikkua mihinkään. Jos Hati lähti siirtyessäni makuuasentoon, olin ennenkaikkea hyvin helpottunut ja tyytyväinen.

Nimi: Luciano-ihminen // pixeli

06.03.2018 20:19
Aukaisin silmäni hitaasti ja räpyttelin niitä. Hämärä oli juuri laskeutumassa ja tunsin pakottavaa tarvetta nousta ylös. En ollut yhtään varma kuinka kauan olin nukkunut ison puun katveessa, mutta toivoin etten kovin kauaa. Nousin kankeasti ylös ja joudin veryttelemään saadakseni kehoni hallintaani. Vasta nyt tajusin miettiä missä oikein olin. Kävelin puun luota vähän kauemmas ja onnekseni näin vielä vallan mainiosti hämärästä huolimatta. Silloin tajusin sen, vähän kauempana olinpaikastani näytti seistä tönöttävän kylä. Aidat ja kaikki. Päähäni alkoivat muistua viimepäivien tapahtumat ja äkkäsin saapuneeni perille. Huokaisin helpotuksesta, vaikka minulla oli vielä suuri taival edessänì. En nimittöin tiennyt tästä paikasta milteinpä mitään. Katselin tovin verran kylää ja kävelin sitten takaisin puuni luokse. Nappasin repun selkääni ja lähdin kävelemään kylää kohti. Päättelin kylän sijaitsevan lännessä auringon mukaan, joka oli miltei kokonaan laskenut taivaanrannan taa. Minulla oli hirveän avuton olo. En tiennyt mitä tehdä enkä tiennyt oliko kylässä ketään ja miten se suhtautuisivat uusiin tulokkaisiin.
Viimein pääsin perille ja hyppäsin rapistuneen aidan yli kylään. Jäin seisomaan ja katselin ympärilleni. Varovasti liikuin eteenpäin ja jäin lopulta istumaan erään pienen talon viereen sen seinään nojaten.

Nimi: Hati - ihminen //Shimaze

05.03.2018 00:14
Šanjan tyytymättömyys tilanteeseen kävi koko ajan selvemmäksi.
Liian myöhään tajusin ilmeisesti astuneeni hänen varpailleen. Hänen kasvoilleen nousi pahaa enteilevä inhottava virnistys, ja viimeistään tunteettoman naurahduksen kohdalla tiesin varautua, että jotain oli tulossa.

"Lellipentu siis"

Vaikka olin aavistanut, että saisin vielä näpäytyksen takaisin, noinkin yksinkertaisen kommentin voima tuli täysin puun takaa. Ei sen olisi pitänyt tuntua läheskään niin pahalta. Otin kuitenkin sanat suorastaan henkilökohtaisena loukkauksena, vaikka oli selvää ettei Šanja voinut tietää mitään elämästäni. Tunsin vastustamatonta halua korjata tämän väitteen, ja kertoa vaikka koko elämäntarinani perustellakseni miksi hän oli väärässä.

Ilme kasvoillani alkoi vakavoitua hitaasti, sillä minun piti keskittyä olemaan hiljaa. Käännettyäni katseeni kattoon, se ei ehkä ollut aivan yhtä hyvin nähtävissä, mutta en sitä voinut piilottaakkaan. Šanja oli hyvä tässä. Ensimmäinen askel olisi myöntää, että hän oli oikeassa, niin vaikealta ja väärältä kuin se tuntuikin. Ääneen en kuitenkaan sanonut mitään, en osannut päättää miten se olisi muuttanut hänen mielikuvaansa minusta, jos edes olisi muuttanut.

Ilmaistessani aikeeni lopettaa keskustelu ja ryhtyä nukkumaan, sain vastaukseksi hymähdyksen ja tylyn kehotuksen siirtyä koska “hän oli ollut täällä ensin”. En todellakaan voinut siirtyä, olin vihainen Šanjalle. Tiedostin, että se oli typerää, mutten voinut sille mitään. Olisi kannattanut vähin äänin vaihtaa paikkaa ja antaa asian olla, mutta en vain voinut. Vaikka epäröin, kun minua kohtaan luotiin painetta siirtyä, se oikeastaan vain vahvisti päättäväisyyttäni.
“En todellakaan mee” kivahdin. Ärsytti, kielen päällä oli niin monta asiaa jotka halusin vain sylkeä ilmoille ajattelematta mitään. “Sä saatoit olla täällä ensin, mut mä olin tässä eka” jatkoin omaksi puolustuksekseni. Uhka siitä, että päätyisimme liian lähekkäin alkoi vaikuttaa todelliselta, enkä sietänyt ajatusta. En voinut kuvitella, että Šanjakaan luovuttaisi aivan niin helpolla joten pelkäsin, että joutuisin lopulta vielä itse poistumaan. Silmäilin häntä tilannetta seuraten.

Nimi: Šanja - Ihminen // Laviini

28.02.2018 09:23
Huomasin Hatin silmistä jonkinlaista järkytystä kommenttiini, että saatoin ehkä ryhtyä ulvomaan kuuta. Se oli mielestäni outo reaktio, koska luulin Hatin ajattelevan minun pitävän moista roskana. Miksi olisin yhtäkkiä ollut niin toista mieltä? Olin odottanut, että hän tulkitsisi sanani vittuiluna tai vitsinä, mutta miehen silmät sanoivat muuta tästä. Hetkellisesti minulle tuli epävarma olo. Jos olin nyt pelannut väärin ja Hati sai minusta totuuden irti vahingossa? Keräsin itseni kokoon. Yliajattelin taas asiaa, minkä vuoksi se aiheutti ahdistusta. Päätin työntää vellovan mustan mieleni takaperukoille.

Hati oli ottanut seuraavaa vastaustani varten rennomman asennon laverilla ja jostakin syystä tämäkin ärsytti minua suuresti. Hän hymyili samaa typerää hymyä mitä aina ja kehossani kulki inhotuksesta väreitä. Taas olin odottanut ihan erilaista reaktiota, kuin mies antoi. Raivostuttavaa oli se, että odotin koko ajan toisen tekevän muuta, kuin hän teki. Jos tämä kerran oli peliä, luulisi, että pieninkin siirto oli merkittävä, mutta Hatilla oli ärsyttävän hyvä keino saada omat siirtoni tuntumaan mitättömiltä. Ärtymys näkyi kasvoiltani, vaikka yritin piilottaa sen halveksivan perusilmeen alle. Tämä pelaaminen alkoi tosissaan käydä uuvuttavaksi. Kotona en ollut koskaan puhunut mistään susijutuista muiden kuin entisen perheeni ja satunnaisten sukulaisten kanssa. Muuten asia oli ollut visusti salattu. Se seikka, että keikuttiin nyt kokoajan keinulaudalla ja käytiin lähellä totuutta, muttei kuitenkaan, väsytti suuresti.
"No mullapa ei oo veljee. Siellä", Hatin hymy oli levinnyt entisestään. "Eikä siskoo", mies sanoi viipyilevän tauon jälkeen. Pyöräytin silmiäni. Joo, sain saman asian verran kiinni Hatin perheestä, mutta silti Hati oli antanut vähemmän. Tai sitten hän ei tajunnut, että oma juttuni oli merkityksellinen, koska sanoin sen syvästi liittyvän lähtööni kotoa ja tänne saapumiseeni. Hymähdin hiljaa. Tietämättä taustoja sen enempää päätin vain yrittää taas kuohuttaa Hatin mieltä. Vedin naamalleni inhottavan virnistyksen ja naurahdin taas ilotta.
"Lellipentu siis", vein sanojeni jälkeen tiukan katseeni taas Hatin silmiin. Halusin nähdä, mitä miehen naamalla nyt tapahtuisi.

Pian Hati väisti katseeni ja nosti sen ylös kattoon.
"Mut hei, jos sul ei ollu muuta ni mä käyn nukkuu", hän sanoi yhä kattoon tuijotellen. Olisin halunnut jatkaa puhumista, niin raskasta, kuin tämä pelaaminen olikin, mutta koska mies sanoi noin, en missään nimessä voinut väittää vastaan. Hymähdin vain uudestaan. Tilanne laverilla oli siinä mielessä erittäin huono, sillä kun Hati oli oikaissut itsensä siihen makaamaan, tilaa jäin vain juuri sen verran, että saatoin istua niillä sijoillani.
"No menehän sitten muualle nukkumaan siitä, koska olin täällä edelleenkin ensin. Kokeile vaikka parvea", totesin tylysti ja sarkastisesti. Sitten liikehdin siihen malliin, että Hatin olisi joko parempi liikkua heti, koska muuten joutuisimme nukkumaan aivan liimattuna toisiimme.

Nimi: Hati - ihminen //Shimaze

21.02.2018 14:02
En ollut varma olinko vain unohtanut kuinka pisteliäitä Šanjan sanat olivat, vai oliko hän jotenkin edellistä kireämpi. En kuitenkaan vetänyt hernettä niin syvälle nenääni, että se olisi estänyt minua utelemasta asioita. Oikeastaan odotin mielenkiinnolla keksisikö hän jotain uutta.
Etenkin nyt saatoin olla jopa tyytyväinen itseeni, työni alkoi viimein tuottaa tulosta.

Šanja ei ehtinyt liiemmin kommentoida, ennen kuin pääsin kohokohtaani, ja oikeastaan ehkä ihan hyväkin niin. Huomasin hänen kuitenkin keräävän jonkinasteista närkästystä. Yllätyksekseni nojautuessani lähemmäs häntä, sainkin vastaukseksi samanlaisen lähestymisen. En ollut odottanut sitä, vaikka ehkä olisi pitänyt. Ei Šanja näyttänyt perääntyvän sanoissaan, joten miksi hän niin tekisi muutenkaan. Koin alitajunnassani pientä pelkoa, koska muutoin kaksi vierasta ihmistä katsoi toisiaan lähietäisyydeltä silmästä silmään, kuin uhkailutarkoituksessa ja varmistaakseen että viesti oli mennyt perille? Toki tarkoitukseni oli luoda painostusta, mutta ei aivan näin. Etäisyys, tai lähinnä sen puuttuminen, oli ahdistavaa, ja samaan aikaan jännittävää. Saatoin jopa tuntea hengityksen välillämme. En kuitenkaan voinut perääntyäkään, en halunnut olla luuseri ja alistua.

Vaikka tilanne tuntui piinallisen pitkältä, lopputulos oli palkitseva Šanjan vastatessa “ehkä ulvonkin” sanoissaan viipyillen. En ollut varma kuvittelinko vain, vai välkähtivätkö hänen silmänsä? En ollut koskaan edes ajatellut että niin voisi käydä, ja ajatus sai minut huolestumaan omasta turvallisuudestani . Joka tapauksessa sain käyttää kaiken tahdonvoimani piilottamaan reaktioni, ja siltikin silmäni laajenivat hämmästyksestä ja väristykset kulkivat kehossani. Tunsin vahvaa onnistumisen tunnetta, enkä enää edes muistanut kaikkea sitä epäröintiä, ärtymystä ja turhautumista jota olin kokenut vain hetki sitten.

Kysyessäni seuraavaa kysymystäni yritin vielä ymmärtää informaatiota, jonka olin juuri saanut, joten Šanjan intensiivinen silmästä-silmään-tuijotus ei tuntunut lainkaan niin pahalta. Vain vähän kuumottavalta. Erittäin.
“Miksi sua kiinnostaa kuulla se uudestaan?” hän kysyi naurahtaen, halveksuntaa äänessään samalla vetäytyen kauemmas. En edes vastannut mitään, olin vain niin helpottunut että äskeinen piina oli ohi. Tyhmähän hän tosin oli. Tietysti kysyin uudestaan, vastaushan olisi saattanut muuttua viime kerrasta. Ääneen olisin tosin vain sanonut, että olin unohtanut. Ei hän onneksi jäänyt odottamaan että vastaisin.

Asettauduin makuulle poikittain laverille ristien käteni pääni taakse, välittämättä siitä kuinka lähelle toista päätyisin. Sitten vain katselin Šanjaa sama vanha typerä hymy kasvoillani, kunnes tämä antoi uuden vastauksensa.
“Mun veljen takia. Joo, mulla on veli siellä. Sun vuoro”
En voinut kuin ihmetellä, kuinka vähän Šanja viitsi kertoa. Mitä hän kuvitteli sillä saavansa? En osannut edes päättää puhuiko hän totta, eikä sillä oikeastaan ollut mitään väliä. Vakuuttelin itselleni, että kaikki uusi informaatio oli yhtä tärkeää, ja täysin hyödynnettävissä. Siitäkin huolimatta, jos tilanne olisi ollut toinen, olisin käyttänyt vuoroni silkkaan vittuiluun. Nyt olin kuitenkin hyvällä ja anteliaalla tuulella, eikä minun tarvinnut edes miettiä minkä tiedon antaisin. Hymyni syveni vielä aavistuksen, ennen kuin avasin suuni. “No mullapa ei oo veljee. Siellä” aloitin erittäin tyytyväisenä esitykseeni. Pidin taukoa sanoissani juuri sen verran, ettei ollut varmaa jatkuisiko juttu vielä, ennen kuin jatkoin: “eikä siskoo”.

“Mut hei, jos sul ei ollu muuta ni mä käyn nukkuu” sanoin heti perään käännettyäni ensin katseeni pois toisesta, kattoon. Olisin kyllä jaksanut jatkaa vielä, mutta kerta Šanjaa ei kiinnostanut, en voinut häntä siihen pakottaakaan. Olin antanut hänelle jo aika paljon siihen nähden kuinka hän kohteli minua. Ylpeyteni vaati minua lopettamaan, kun olin vielä voiton puolella. Päässäni pyörivät vain ajatukset siitä, mitä oli juuri tapahtunut.

Nimi: Noyle - ihminen //Laviini

11.02.2018 13:27
Xía vastasi hämäriin puheisiini yhtyen, että hän todella toivoi paikan olevan oikea. Ja lisäsi vielä, ettei haluaisi enää kävellä pidemmälle. Tähän naurahdin ja nyökkäsin. Olin liian levoton heittääkseni mitään flirttiä tähän väliin. Halusin saada kylästä irti jotain.
"Joten.. pitäisikö meidän tarkistaa, onko tämä paikka täysin tyhjä?" nainen kysyi katsahtaen suuntaani. Nyökkäsin taas varmana.
"Ehdottomasti", mutisin vielä perään ja vilkuilin naisen tavoin rakennelmia.

"Arvalla vaan", totesin ja lähdin tarpomaan kohti satunnaista rakennusta. Se vaikutti hauraalta, vanhalta ja sisälle astuessa pölyiseltä, autiolta. Samoin oli muutama muukin hökkeli, jonka nopeasti katsahdin. Sisustus tai irtaimisto oli kaikissa hyvin vähäistä: muutamia taljoja, jokunen huovan tapainen, kynttilän jäännöksiä. Olin tottakai pettynyt. Kaikki vaikutti erittäin autiolta. Ilmaisin Xíalle turhautumiseni huokaisten pitkään, mikäli hän oli lähelläni.
"Huonolta näyttää.. Saakohan täällä edes lämmiteltyä tulen äärellä. Tämä ilma ei oikein sovi minulle", sanoin irvistäen lumelle maassa. Olin kaikinpuolin hieman toivoton. Halusin löytää jotain asuinkelpoista tai edes muita kertomaan mikä täällä oli homma. Lannistuneesti katselin vielä ympärilleni.

Nimi: Šanja - Ihminen // Laviini

11.02.2018 13:13
Hati selvästikin närkästyi suhtautumiseeni hänen tarinaansa, mikä totta kai viihdytti minua. En osannut kuitenkaan varmaksi sanoa, mitä hän ajatteli minun todellisuudessa ajattelevan, tulkitsiko hän reaktioni vain johtuvan siitä, että ajattelin hänen pilailevan, vaiko siitä, että oletin hänen valehtelevan, tai siitä, että pidin häntä tärähtäneenä. Tietysti oli myös mahdollista, että hän näki lävitseni. Sitä en tosin uskonut. Hän ei juuri halunnut keskeyttää minua, naurahti vain hermostuneesti tai närkästyneesti, kun puhuin ”otuksista”. En ollut aivan varma miksi hän naurahti sillä tavalla.

Hän antoi minun rauhassa kertoa myös löytämästäni kaivosta ja minua puolestani alkoi tympiä se, että hän piti sitä turhana asiana ja sarkastisesti ilkkui minulle siitä, että pidin löydöksen tekemistä kertomisen arvoisena juttuna. Puhdas vesi todellakin oli tärkeää ihmisille. Siristin silmiäni sekä ärtymyksestä, että pohdintani takia. Jos Hati oli ihmissusi, tieto olisi ollut hänelle yhtä yhdentekevä, kuin koulumenestykseni vanhemmilleni. En jaksanut puuttua kommenttiin sen enempää, tyydyin vain tekemiini johtopäätöksiin ja sivaltamaan häntä muuten.

Hati selvästi jälleen loukkaantui puheistani ja vastasi: ”Kiitti vaan, ei mun elämä noin tylsää oo.” Virnistin ja meinasin heittää takaisin jotain, mutten ehtinyt, kun toinen jo jatkoi: ”Sitä paitsi se on sun vuoro kertoo tarina.” Suuntasin katseeni taas mieheen, silmät edelleen aavistuksen sirrillään ja ilkeinä.
”Ai niinkö”, vastasin toteavasti. Hati sivuutti sen, kuten olin tarkoittanutkin.
”Susta en tiiä, mut mä kyl aijon nukkuu sikeesti. Ellet sit ulvo kuuta liian kovaa”, hän vielä lisäsi viitaten viimeisimpänä puheisiini unettomuudesta. Kommentti oli jotenkin yllättävä ottaen huomioon miehen turhautumisen aikaisemmin tästä aiheesta puhuttaessa. Lisäksi hän nojautui lähemmäs minua, mikä oli jopa hieman uhkaava ele minun näkökulmastani. Hatin virne ei myöskään tehnyt oloani kauheasti mukavemmaaksi. En tietenkään kuitenkaan halunnut antaa hänelle vähemmän, kuin hän minulle. Nojauduin hitaasti itsekin häntä lähemmäksi, niin, että saatoin tuntea hänen hengityksensä väreilevän ilmassa välillämme.
”Ehkä ulvonkin”, sanoin viipyillen ja hiljentäen ääntäni hieman. Silmäni tahtomattani välähtivät sanojeni aikana.

Mies päätti jatkaa siitä, että olisi minun vuoroni kertoa jotakin.
”Kerro vaik uudestaan miks sä tulit tänne. Tai jotain muuta jännää. Susta” hän vaati. Kummallakaan meistä ei tainnut olla aikomustakaan päästää toista pois tästä tilanteesta. Tuijotin vuoroin Hatin oikeaa ja vasenta silmää. Yritin nopeasti keksiä, mitä antaisin miehelle. Halusin itsekin saada hänestä lisää irti, ja tiesin, että se ei tapahtuisi, jos en itse uhraisi itseäni hieman. Tieto ei ollut ilmaista. Muistin kertoneeni Hatille koulustani ja siitä, että määrätty tulevaisuuteni olisi maannut vanhempieni firmassa.
”Miksi sua kiinnostaa kuulla se uudestaan”, totesin taas hieman halveksivasti naurahtaen ja vetäyten samalla poispäin miehestä. En odottanut hänen vastaavan mitään. Katselin taas kattoon. ”Mun veljen takia”, annoin uuden syyn ja katsoin tarkasti Hatia. ”Joo mul oli veli siellä. Sun vuoro.” sanoin ja katsoin häntä puolestani vaativasti. Tämä kävi oikeastaan aika jännittäväksi.

Nimi: Routa - ihminen//Sarenne

27.10.2017 19:55
Olin tehnyt matkaa jo kauan, liiankin kauan. Eikä se ollut johtanut vielä yhtään mihinkään. En ollut nähnyt merkkiäkään petturista, vaikka olin kulkenut jo kuukausitolkulla. Olin vieläkin vihainen, mutta keskellä erämaata oli vaikea löytää mitään, mihin purkaa vihaa. Sen sijaan pyrin kanavoimaan vihaiset tunteeni johonkin muuhun, mikä ilmeni viheltelynä ja piikkinuijani heilutteluna kuolleen kasvillisuuden läpi.

Tiesin talven lähestyvän nopeaa tahtia, sillä puiden oksat alkoivat havisemaan tyhjyyttään. Oli lähes mahdotonta kulkea hiljaa lehtien rapistessa jalkojeni alla. Tällä hetkellä en kuitenkaan ollut kiinnostunut huomaamattomuudestani, loistihan punaiset hiukseni ja silinterini turhankin kauas metsässä jo valmiiksi, viheltelyni voimakkuudesta puhumattakaan. Jossain vaiheessa minun pitäisi kyllä syödä, mutta tällä hetkellä se ei ollut suurin ongelmani.

Turhautumistani lisäsi se, ettei minulla ollut mitään mahdollisuutta arvioida, milloin saisin matkani päätökseen. Aloin hiljalleen epäilemään, olisiko entisellä lurjusmiehelläni ollut edes vahvuutta kulkea näinkin pitkiä matkoja metsässä ja poissa sivistyksestä. Olin kuullut vain huhuja siitä, että hän olisi ollut matkalla mystiseen Diramiin, ja siinä suurin ongelmani olikin - molemmat olivat vain huhuja. Historioitsina olin yrittänyt tutkia Diramia tarkemmin, mutta kaikki lähteeni olivat olleet vain suuripiirteisiä, eikä yksikään niistä ollut matkan kestoa kertoneet. Minua ajoi eteenpäin lähinnä ajatus kostosta, ja sen vuoksi en suostunutkaan pysähtymään. Olihan tässä sekin hyvä puoli, että voisin matkaa taittaessani antaa pölyn laskeutua kaupungeissa ja kenties joskus palatakin. Ainoa näkevä silmäni suuntautui taivaalle, joka alkoi jo uhkaavasti hämärtymään.

Nimi: Pierre-Louís-Anthro//Dei

26.10.2017 21:08
Seisoin yksin vielä samaisella aukiolla, missä hetki sitten oli ollut vielä muita. Veri valui käsivarttani pitkin. Suljin silmäni, korvissani saatoin kuulla veren tippuvan pisaroina maahan. Tunsin kihelmöintiä koko kropassani, lämpimät allot lävitsivät kehoani ja raajani alkoivat täristä. Tiesin mitä oli tulossa. Raahauduin sivemmälle metsään, asettuen tiehään pusikkoon. Aloin tuntea, kuinka kehoni alkoi palata takaisin alkuperäiseen muotoonsa. Oloni oli tuskastunu, väsynyt ja nälkäinen. Halusin vain jäädä siihen, nukahtaa, enkä koskaan enää herätä. Vaivuin erään laiseen horrokseen.

Havahduin kylmän ilman kosketukseen ihollani. Ihoni nousi kananlihalle, tutisin kylmästä. Kömmin etsimään reppuani. Löydettyäni sen kaivoin uudet, lämpimät vaatteet. Puin ne päälleni ja käperryin pusikon vieressä olevaa puuta vasten. Pistin silmäni tiukasti kiinni ja yritin painautua uneen. Ajatuksissani vain pyöri se, miksi olinkaan ikinä selvinnyt tänne asti ja kuinka pystyisin muka jatkamaan elämistäni täällä. Negatiiviset asiat täyttivät täysin mieleni nukahtaessani unettomaan uneen.

Nimi: Dmitri - ihminen //Shimaze

21.10.2017 10:43
Šanja ei näyttänyt uskovan kertomustani ihmissusista lainkaan. Olihan se kieltämättä melko epäuskottavasti kerrottu, etenkin kun noin vain vailla taustatietoa läväytin asian ilmoille. Minua ärsytti kuitenkin hänen reaktionsa aivan suunnattomasti. Se oli jotenkin niin mitäänsanomaton ja samaan aikaan mitätöivä. Tapa, jolla hän ilmaisi itseään ylitti ärsytyskynnykseni moninkertaisesti ja mieleni teki myös osoittaa se hänelle. Samaan aikaan kuitenkin syytin myös itseäni siitä, että olin kertonut asian niin tyhmästi. Ehkä olisi vain ihan hyvä, ettei aihe herättäisi mitään keskustelua. Olisi itsenikin kannalta oikeasti vain parempi olla hiljaa.

Tuijottaessani visusti lattiaa ja ruoskiessani itseäni yrittämään vielä asiallisuuden rajoissa, Šanja jatkoi kertomalla itsekin käyneensä tutkimassa. Naurahdin hermostuneesti hänen puhuessaan otuksista aivan kuin olisin hassahtanut. Joo, en sanoisi Šanjalle enää mitään ihmissusiin viittaavaa. Näyttäisin hänen silmissään vain entistä typerämmältä. Toisaalta se herätti ihmetystä minussa, sillä olin kuvitellut hänen olevan täällä samasta syystä kuin minäkin. Pakko tässä oli olla jotain pielessä. Ei hän voinut olla mikään tavallinen ihminen. En toisaalta kuitenkaan uskaltanut kaivella asiaa syvemmälle, se olisi voinut asettaa oman olemiseni vaaraan. Ei minua turhaan oltu opetettu pitämään muut muotoni salassa.

Käännyin tarkkailemaan Šanjaa miettivän näköisenä ärtymys silmistäni heijastuen, kun hän heilautti vaaleita hiuksiaan ja nojautui taaksepäin käsivarsiensa varaan. Oliko tässä nyt joku juttu? Jokin mitä en tajunnut? En ehtinyt missään vaiheessa vastata takaisin samalla mitalla, mietin liian ahkerasti.
Šanja jatkoi kuitenkin kertomalla, että oli löytänyt kaivon. Tieto ei olisi voinut olla turhempi, vaikken ollut itsekään vaivautunut erityisemmin kylää tutkimaan petyttyäni siihen heti alussa. En olisi halunnut kuulla jostain kaivosta, olisin halunnut kuulla Šanjasta. “Wau, kylläpäs nyt teit upeen löydön” vastasin liioitellun ylpeästi, kuitenkin sarkasmilla kyllästetysti.

Ennen kuin ehdin alkaa valittaa enempää, hän nosti katseensa kattoon ja sanoi jotain joka yllätti minut täysin: “Oisko sulla lisää tollasia iltasatuja siltä varalta, että kumpikaan meistä ei saa unta tänäyönä”. Häh, mitähän tuo tarkoitti? Ei auttanut lainkaan, että Ikaroksen oli onnistunut aiemmin istuttaa päähäni aivan vääriä ajatuksia. Ei tässä voinut sellaisesta olla kyse. Yritin muistella olisiko täysikuu pian, siltä varalta että sanoilla oli jokin syvempikin tarkoitus. En kuitenkaan voinut olla enää loukkaantumatta hänen sanoistaan edes vähän, mutta näkyvästi. “Kiitti vaan, ei mun elämä noin tylsää oo” älähdin kuin minua olisi juuri loukattu syvästikin. “Sitä paitsi se on sun vuoro kertoo tarina” jatkoin vaativasti. Jos minun juttuni kerta olivat niin tylsiä ja unettavia, että kelpaisivat iltasaduiksi, hän saisi kertoa jotain parempaa.
En heti reagoinut lauseen loppuun, sillä en tiennyt lainkaan miten siihen kuuluisi reagoida. “Susta en tiiä, mut mä kyl aijon nukkuu sikeesti. Ellet sit ulvo kuuta liian kovaa” jatkoin sitten virnistäen tietävästi tunnustellakseni jäätä. Nojauduin ehkä aavistuksen lähemmäs, ja tuijotin arvioivasti jokaista hänen liikkeitään. Tiedostin sen olevan ehkä vähän ahdistavaa, en olisi itsekään pitänyt sellaisesta. En kuitenkaan halunnut antaa Šanjalle mitään armoa, ei hän ollut ansainnut sitä noilla kommenteillaan. “Kerro vaik uudestaan miks sä tulit tänne. Tai jotain muuta jännää. Susta” autoin häntä alkuun röyhkeän suoraan, mikä ei välttämättä houkutellut kertomaan. Sehän ei minua kuitenkaan estänyt. Ärtymykseni oli jo syrjäyttänyt uteliaisuus.

Nimi: Asfyxía - ihminen //Sarenne

21.10.2017 01:21
Noyle sai vain naurahduksen osakseen puhuessaan pelottavista vieraista, jotka saattoivat suunnitella murhaani. Niin, eihän sitä nyt koskaan voinut tietää. Ei sillä, että olisin Noylea pelottavien henkilöiden joukkoon laskenut, mutta sitä en viitsinyt hänelle sanoa.
"En mä voi antaa sun tuuduttautuakaan valheelliseen turvallisuuden tunteeseen", sanahdin iskettyäni Noylea käsivarteen ja hänen valittaessa väkivaltaisuudestani. Noylen olisi vain paras tottua siihen, että minä en turhia säälinyt hänen terveyttään.

Laitoin kyllä merkille sen, että Noylen katse pysyi minussa koko kävelyn ajan. Minä sen sijaan annoin katseeni vaeltaa ympäristössä, vaikka välistä saatoinkin Noylea sivusilmällä vilkaista. Oli minulla nimittäin aikaa tuijotella häntä myöhemminkin, nyt minulla oli kiire painaa mieleen maamerkkejä ja ympäristön muutoksia.

Noylen mainitessa paikan, josta tarinat kertoivat, sai hän katseeni puoleensa hieman pidemmäksi ajaksi. Luultavasti tässä vaiheessa enää kummallakaan ei ollut epäilystäkään toisen oikeasta olemuksesta, mutta silti jatkoimme vain hämärää vihjailua.
"Toivottavasti. Vaikka.. yllättävän tyhjältä täällä kyllä näyttää", vastasin, "oli tai ei, pidemmälle en kyllä kävele." Sanojeni lopuksi naurahdin, sillä aloin olemaan jo varsin kyllästynyt kaikkeen tähän tarpomiseen. Nyt Noylekin tuntui jo katselevan valppaammin ympärilleen. Oli lähes pelottavan hiljaista tässä tyhjältä vaikuttavassa kylässä.

"Joten.. pitäisikö meidän tarkistaa, onko tämä paikka täysin tyhjä?" kysäisin katseeni Noyleen heittäen ja sen jälkeen läheneviä taloja vilkaisten.

Nimi: Noyle - ihminen //Laviini

16.10.2017 21:25
Hati näytti ärtyneeltä. Tylytykseni ei varmasti ainakaan auttanut asiaa ja odotin jo häneltä tyypilliseen tapaansa jotakin todella nokkelaa vastaukseksi. Mies ei kuitenkaan yllätyksekseni sanonutkaan heti mitään, vaan pienen hiljaisuuden jälkeen pelkkä "sori" riitti paikkaamaan hänen tekemisensä. Ei hän pahoillaan näyttänyt oikeasti olevan, mutta se oli ihan sallittua. En minäkään olisi ollut, jos olisin ollut hänen kengissään. "Sori" oli siis oikeastaan ihan hyvä.

Mies otti muutaman askeleen kohti minua, ennen kuin ehdin tentata hänen tekemisistään. Virne naamallani täytyi olla hänen mielestään outo, mutta se johtui vain ja ainoastaan siitä, että tiesin kyllä (ainakin osittain) mitä Hati oli ollut puuhaamassa. Sitähän hän ei tietenkään voinut tietää. Saattoi korkeintaan veikata, jos oli älykäs. Tai no tässä ympäristössä yksi plus yhden yhteenlaskeminen ei oikeastaan voinut ollut kovin vaikeaa. Riippui tietysti minkälainen oli Hatin tausta todellisuudessa. Olin jo melko varma, että hän oli tismalleen samasta syystä täällä kuin minäkin. Olisi erittäin outoa, jos hän olisi vaikka joku rikollinen, joka ihan sattumalta oli eksynyt juuri tähän piskuiseen maailman kolkkaan. Silti en voinut poissulkea sitä, että hän saattoi vaikka olla salametsästäjä tai joku muu hullu, joka tiesi liikaa verenperinnöstäni.

Jälleen sain kuitenkin yllättyä, kun Hatin kasvoille nousi pieni hymynkare kysymykseni jäljiltä. Olisin tottakai uskonut, että hän olisi jatkanut omalla linjallaan, mutta sen sijaan hän heittäytyi taas aivan toisenlaiseksi. Hän vastasi kierrellen, kuin olisi ollut kiertämässä upean sivilisaatiomme paraatipaikkoja. Hänen vastauksensa sai minut tuttuun tyyliini pyörittelemään silmiäni närkästyneesti muutaman kerran. Naulitsin silti katseeni eleen jälkeen hänen kasvoilleen, kuin olisin koettanut imeä hänen silmistään totuuden. Hatia ilmeisesti ärsytti suuresti tuijotukseni. Hän kysyi hieman sähähtävästi: "Mitä?"

En keksinyt vastaukseksi mitään nokkelaa ja päinvastoin oli ehkä ihan viihdyttävääkin katsella, miten miestä häiritsi jännite, jonka katseeni loi. Kohautin viattomasti olkiani ja sanoin, "ei mitään", mistä minulle tosi narttumainen olo. Se sai minut jälleen hieman virnistämään tyytyväisenä.

Hati taisteli hetken paikoillaan mielensä kanssa ja nytkähti sitten taas liikkeelle. Seurasin häntä katseellani, kuitenkin esittäen nyt välinpitämätöntä. Hän päätyi kanssani laverille, mikä oli varsin epämiellyttävää ja vähän outoakin. Hän kuitenkin teki tilanteesta hieman helpomman mennessään mahdollisimman kauas minusta istumaan. Hati vaikutti minusta oikeastaan vain väsyneeltä. Eikä se olisi ihmekkään. Olin minäkin, vaikka olin syönyt ja juonut ja siten täyttänyt energiavarastojani.

Mies yllätti minut totaalisesti jälleen. Vaikka olin viettänyt hänen kanssaan jo ihan kiitettävän ajan, oli minun näköjään täysin mahdotonta ennustaa häntä mielenliikkeissään.
"Muistatko ne kuvat mitä näytit sillon joskus? Mä satuin nimittäin näkee sellasen tänää. U know, ihmissusi. Luulen et tää on sellane ihmissusien kylä", hän kertoi aivan uudella asenteella ja niin ollen myös äänensävy oli eri. Hän oli totinen, mutta jotenkin rehellisen kuuloinen. Katsoin häntä terävästi kokoajan kun hän puhui, enkä näyttänyt yllättymistäni juuri ulospäin. Vedin kasvoilleni hieman vittumaisen ilmeen. Sitten puhalsin kevyesti ilmaa nenästäni ja kommentoin väliin: ”Is that so?” Kommenttini oli enemmänkin toteava, kuin kysyvä ja varmistin, että se kuulosti äärimmäisen sarkastiselta. Lisäpotkua ääneeni toi todellinen tietoisuuteni asiasta.
”Että sellasta mä oon puuhannu tänään. Sääli ettet nähny. Entäs sä?” hän lopetti ja se, että hän oikeasti halusi keskustella kanssani, teki tilanteesta jopa hieman jännittävän.
”Jaa-a. Minäkin kävin tutkimassa vähän ympäristöä, ja niinkun sanoit, ikävä kyllä mulla jäi tommoset otukset näkemättä”, valehtelin Hatille päin naamaa sulavasti korostaen sanaa otukset, jotta kuulostaisi siltä että pidin miehen juttuja hölynpölynä. Hän ei tosiaan tuntenut minua niin hyvin, että olisi osannut nähdä valheeni läpi. Olin oikeastaan ylpeä siitä, miten helposti valehtelu minulta sujui. Heilautin hiukseni tutulla maneeriliikkeelläni olaltani selkään ja nojauduin rennosti käsieni varaan taaksepäin pedillä.
”Löysin itse asiassa kaivon tän rämäkylän keskeltä. Että juomavesi on nyt ainakin turvattu”, sanoin huolettomasti ja kuten asia olisi ollut aivan pikkujuttu. Sitten katsahdin kattoon ja tein jotain mikä oli ehkä hieman typerää ja naiivia, mutta tulella leikkiminen oli toisaalta hauskaa. ”Oisko sulla lisää tollasia iltasatuja siltä varalta, että kumpikaan meistä ei saa unta tänäyönä” sanoin ja naurahdin vain hieman ivallisesti perään. Oikeasti minusta oli jopa ihan mukava keskutella miehen kanssa. Voitti se ainakin yksinäisyyden.

Nimi: Noyle - ihminen //Laviini

15.10.2017 21:14
Virnistin naiselle, joka vähän väliä pöyhi hiuksiaan. Se oli minusta hieman hassua, sillä olin aluksi ajatellut, ettei Xía perustanut ihan perinteisestä neiteilystä. Kyseinen ele oli kuitenkin neitomaisen viehkeä, mikä oli hieman ristiriidassa muun olemuksen kanssa. Rennon flirtti ilmapiirimme saattoi kuitenkin olla syy eleeseen, eikä se ollenkaan haitannut minua. Varmasti nainen teki sen tahallaan.

Xía perusteli aseidenkantonsa sillä, että oli ainakin varautunut kaikkeen.
"Ai niin kuin tälläisiin pelottaviin vieraisiin, jotka saattavat suunnitella vaikka murhaasi rupatellessaan niitä näitä kanssasi?" kysyin taas sarkasmia ääneessäni. En odottanut naisen edes välttämättä vastaavan.

Tönäistessäni Xíaa kevyesti, hän mottasi samantien käsivarteeni takaisin.
"Auts, ei mua tarvitse jatkuvasti murjoa", sanoin taas teatraalisesti ja hieroin muka kipeää käsivarttani. Ei osuma oikeasti sattunut niin paljon, mutta ei nainen kuitenkaan kevyestikään osunut. Hänessä oli todella voimaa, niin kuin olin jo aiemmin huomannut. Se sai minut hymyilemään.

Kuljimme hetken hiljaisesti. Minun katseeni pysyi kuitenkin peittelemättä koko ajan Xíassa. En edes huomannut - yllättäen - kun ympäristössä alkoi näkyä ihmisten läsnäolon merkkejä ennen kuin Xía nopeutti yhtäkkiä askeliaan, mikä sai minut havahtumaan. Aluksi näimme vain muutamia aidan tai vastaavan ränsistyneitä pätkiä, mutta sitten alkoi puiden takaa tulla esiin rakennuksia. Nekin olivat alkeellisia, mutta jotenkin maisema sai minut tuntemaan oloni kotoisaksi. Se muistutti minua heimoni kylästä, vaikka ympäristö ja tyyli oli täysin eri, oli siinä jotain hyvin samankaltaistakin.

"Katsohan, saatoimme jopa valita oikean suunnan", Xía sanoi ja virnisti minulle. Aistin hänen olevan innostunut, eleet olivat äkkinäisempiä ja virne oli aidosti iloinen.
"Niin taisimme tehdä..." vastasin hieman hitaasti. Vaikka oloni oli kotoisa, oli se myös hieman haikea. Varsinkin, kun en nähnyt tässä kylässä minkäänlaisia elonmerkkejä, en ainakaan vielä.

"Onkohan tää nyt se pleissi mistä ne jotkin tarinat kertoo", sanoin hieman hämyisästi. Enhän vieläkään tiennyt toisen taustoja, enkä sitä mitä hän odotti tältä paikalta. Katselin samalla edelleen ympärilleni, enkä Xíaa - vaihteeksi. Tuntui vähän siltä, kuin tässä paikassa olisi ollut joku vinossa, tai ehkä se oli vain menneisyyden haamu, joka sabotoi mieltäni.

Nimi: Dmitri - ihminen //Shimaze

07.10.2017 00:10
En tiennyt olinko enemmän pettynyt vai helpottunut, kun Ikaros ei seurannut minua enää mökille asti. Kuulin kuitenkin vielä hänen tyytymättömät sanansa, enkä voinut kuin naurahtaa. Ärsyttävä. Loukkaannuin kuitenkin vähän, sillä mikään ei ollut nöyryyttävämpää kuin karkuun juokseminen, vaikka sitä aina välillä joutuikin tekemään. Mieleni teki vastata jotain yhtä viisasta, mutta jätin kuitenkin asian kerrankin sikseen. Pitäisi olla vain tyytyväinen, että pääsin Ikaroksesta viimein eroon. En kuitenkaan voinut olla ajattelematta, että hänen kanssaan sanailu oli ollut tiettyyn pisteeseen asti ihan hauskaa ajanvietettä.

Avatessani mökin oven yllätyin suuresti nähdessäni Šanjan istumassa laverilla. Hän näytti ehkä aavistuksen säikähtäneeltä. Säikähdin kyllä itsekin, vaikka sitä tuskin päällepäin näki. Entä jos hän olisi ollut vaikka juuri vaihtamassa vaatteita, kun ryntäsin sisään? Se olisi ollut noloa, vaikka ehkä salaa olisinkin voinut toivoa sitä. En kuitenkaan ollut edes ajatellut, että mökissä saattaisi olla joku joten tuijotin vain Šanjaa hämmentyneenä. Tajusin kuitenkin lopettaa, kun hän sanoi ärtyneen kuuloisesti: "Olisit voinu vähän varoa, sain melkein sydänkohtauksen" ja vei kätensä puuskaan.
Vasta silloin huomasin myös hänen pistävän halveksuvan katseensa. Olin jo valmiiksi hieman huonolla tuulella ja tuollainen meinasi saada minut kiukuttelemaan siitä, kuinka olisi kohtuutonta vaatia ilmoittamaan omasta “kotiintulostaan”, kunnes tajusin ettei kannattaisi. Šanja oli ensivaikutelmastaan huolimatta ehkä kaikista siedettävin ihminen kehen olin törmännyt täällä korvessa, joten päätin vastentahtoisesti niellä katkeruuteni ja yrittää olla siedettävä. Tyydyin vastaamaan vain lyhyesti ja ytimekkäästi: “sori” ilman mitään lisäselityksiä, sillä se en keksinyt mitään vilpittömästi pahoittelevaa ennen kuin hiljaisuus olisi ollut liian pitkä. Enkä oikeastaan edes ollut pahoillani.

Ehdin astua vain muutaman askeleen ovelta, kun nainen jo kysyi missä olin ollut. Ihan kuin se hänelle olisi kuulunut. Toisaalta se oli kysymys, jota en kovin usein ollut kuullut, joten olin oikeastaan ihan otettu. Se sai pahimman ärtymyksen katoamaan ja pienen hymynkareen nousemaan kasvoilleni. Kiusaus vastata perinteisellä tiuskaisulla oli siitä huolimatta kova, mutta pitäydyin asiallisemmalla linjalla. “Kylillä, baanalla, mis tääl nyt ylipäänsä voi mennä” vastasin kiertelevästi. En voinut kuitenkaan olla huomaamatta Šanjan katsetta ja aavistuksen teennäistä virnettä hänen kasvoillaan. Kauhistuin, mikä minussa nyt yhtäkkiä oli niin katselemisen arvoista. “Mitä?” kysyin tiukkaan sävyyn.

Olin väsynyt seisoskeluun koko päivän vaeltelun jälkeen, enkä aikonut istua lattialle Šanjasta ja hänen olemuksestaan huolimatta. Pienen epäröinnin jälkeen hiivin lähemmäs laveria -kuitenkin mahdollisimman kauas toisesta, ja istuin alas. Inhotti mennä niin lähelle toista, mutta toisaalta halusin osoittaa ettei hänen olemisellaan ollut mitään merkitystä ja että mökki oli minun. Siedin häntä vain, koska en halunnut tapella. Toisaalta en kehdannut tunkea liian lähelle ettei hän saisi mitään vääriä käsityksiä. Koko asian ajatteleminen ärsytti.

Päätin kertoa auliisti päivän tapahtumista, sillä en halunnut välillemme lankeavan kiusallista hiljaisuutta tällaisen sisääntulon jälkeen. En olisi välttämättä halunnut jakaa kaikkea sitä tietoa aivan näin helposti, mutta kai jostain piti aloittaa.
“Muistatko ne kuvat mitä näytit sillon joskus? Mä satuin nimittäin näkee sellasen tänää. U know, ihmissusi. Luulen et tää on sellane ihmissusien kylä” aloitin selittämään varsin totiseen sävyyn. Jo puolivälissä häpesin sitä etten ollut suunnitellut sanomisiani etukäteen. Aiheen valinta oli kerrassaan tyhmä, olin melko varma että Šanjakin tiesi minkä takia oli tänne tullut. Näinkö epätoivoisesti halusin kertoa itsestäni? Ennenpitkää sekin kävisi varmasti ilmi, mutta nyt en ollut valmis kertomaan salaisuudestani. Jokin viimekerran keskustelussa oli varmasti jäänyt kaivelemaan. Tehtyä ei kuitenkaan saanut enää tekemättömäksi, joten saatoin aivan hyvin jatkaa. “Että sellasta mä oon puuhannu tänään. Sääli ettet nähny. Entäs sä?” kysyin vuorostani.

©2018 ɗɪяαᴍɪ º ɪӈᴍɪȿƨʋƨɪ ʀσρε - suntuubi.com